طراحی قالب واکنشگرا (Responsive)

طراحی قالب واکنشگرا (Responsive)


طراحی قالب وردپرس ریسپانسیو (responsive) و واکنشگرا

گسترش شبکه‌های اینترنت پرسرعت و توسعه‌ی تبلت و تلفن‌های همراه هوشمند سبب شد تا نیمی از کاربران استفاده از این دیوایس‌ها را برای وبگردی به دسکتاپ ترجیح دهند؛ همین مسئله سبب شد تا معادلات صاحبان وبسایت‌ها دست‌خوش تغییر شود و طراحی سایت و طراحی قالب ریسپانسیو روز به روز پرطرفدارتر گردد.

پیش از این تغییرات صاحبان وبسایت‌ها نسخه‌ای از سایت را مختص به موبایل طراحی و اجرا می‌کردند (mobile layout) که در آدرسی مجزا (m.example.com) بارگزاری می‌شد و به علت ایجاد محتوای دوگانه (duplicate contents) مشکلات عدیده‌ای را در فرآیند سئو و بهینه‌سازی وبسایت‌ها ایجاد می‌کرد. در کنار این معضل؛ بخش‌های متعددی از وبسایت در نسخه‌ی مختص به موبایل حذف می‌شد که همین رابط کاربری متفاوت کاربران را کلافه و گیج می‌کرد. همچنین رشد سریع تکنولوژی سبب شد تا مانیتورها و صفحات نمایشگر با رزولوشن‌های گوناگونی به بازار عرضه شوند و کاربران با نمایشگرهای متفاوت؛ با ظاهر متفاوت و بهم ریخته‌ی وبسایت‌ها مواجه شوند.

مزایای طراحی قالب وردپرس ریسپانسیو، واکنش‌گرا و تطبیق پذیر!

در چند سطر قبل؛ از برخی معضلات و معایب طراحی معمولی (غیر ریسپانسیو) وبسایت‌ها گفتیم. طراحی ریسپانسیو (تطبیق پذیر، واکنشگرا یا responsive) ابداع شد تا پایانی باشد بر تمامی این معضلات و سلامی بر دنیای جدید تکنولوژی! رعایت این سبک در کدنویسی و طراحی قالب وردپرس و سایت سب می‌شد تا وبسایت‌ها در هر نمایشگر و دیوایسی با هر ابعاد و رزولوشونی نمایشی کاملاً صحیح، یکسان و بدون نقص داشته باشند. در طراحی ریسپانسیو؛ کلیه‌ی اجزا و المان‌ها از حالت ثابت خود خارج شده و در وضعیتی شناور قرار می‌گیرند.

این اجزای شناور می‌توانند خود را با محیط نمایشگر تطبیق داده و به گونه‌ای چیدمان خود را تغییر دهند که در هر ابعادی به شکلی کاملاً صحیح و عاری از هر مشکلی به نمایش درآیند. در حقیقت کاربران وبسایت‌های رسپاسنیو با رابط کاربری یکسان ولی چیدمان متفاوت مواجه شده که سبب می‌شود تجربه‌ی یکسان و مشترکی از فعالیت در وبسایت در وضعیت‌های مختلف داشته باشند.

در طراحی ریسپانسیو؛ هیچ نسخه‌ی متمایز و موازی از وبسایت شما ایجاد نمی‌شود بلکه تنها شیوه‌ی نمایش محتوا تغییر می‌کند و شما را از بحران محتوای دوگانه (Duplicate Contents) نجات می‌دهد و حتی در سئوی شما تأثیرات چشمگیری می‌گذارد که در ادامه بیشتر در این مورد خواهیم گفت.

تأثیر طراحی قالب وردپرس ریسپانسیو بر سئو

در راهکارهای بهبود سئوی داخلی گفتیم بیش از ۷۰٪ بازدید یک وبسایت را کاربران موبایلی تشکیل می‌دهند و به همین علت؛ واکنش‌گرا بودن وبسایت‌ها یک امتیاز جدی در موتورهای جستجو محسوب می‌شود به گونه‌ای که گوگل در صفحه‌ی نتایج جستجو موبایل‌ها؛ وبسایت‌های ریسپانسیو و Mobile-Friendly را به شکلی متمایز به کاربران معرفی و پیشنهاد می‌کند. همین مسئله سبب می‌شود تا CTR چنین وبسایت‌هایی بالاتر از دیگر رقبا باشد و ورودی‌های بیشتری از گوگل جذب کنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *